Privremena promjena Pravila 3 – umjesto 3 moguće zamijeniti 5 igrača

Privremena promjena Pravila 3 – umjesto 3 moguće zamijeniti 5 igrača

Privremena promjena broja zamjena

International Football Association Borad (IFAB) je na svojim web stranicama donio odluku o privremenoj promjeni Pravila 3 – Igrači. Navedena promjena odnosi se na broj igrača koji mogu biti zamijenjeni tijekom utakmice. Umjesto 3, svaka momčad može promijeniti 5 igrača i jednog dodatnog u produžetku. Privremena promjena broja zamjena je ograničena do kraja ove godine.

Kako se ne bi remetio tijek utakmice i izmjene se ne bi koristile u taktičke svrhe, svaka momčad ima pravo 3 puta mijenjati igrače tijekom igre. Također, zamjene su mogu raditi i u poluvremenu. Momčadi će same odlučiti kojom dinamikom će mijenjati igrače, moguće je promijeniti svih 5 igrača od jednom ili u 3 prekida igre.

Pročitajte više:
Promjene pravila u sezoni 2020./2021.
Pravilo 3 – Igrači

Odluka stupa na snagu odmah, a traje do kraja ove godine. Ukoliko će biti potrebno IFAB ostavlja mogućnost produljenja privremene promjene i na 2021. godinu.

Iako su neki mediji prenijeli kako se radi o revolucionarnoj promijeni koja bi mogla trajno ostati, IFAB naglašava kako je privremena promjena broja zamjena povezana sa okolnostima koje su nastupile zbog COVID-19 bolesti.

Izvornik možete pročitati ovdje.